Koronainfektion kaltaisia homeopaattisia oirekuvia

13.03.2020

 
Homeopaattisessa Materia Medicassa on monia aineita, joiden oirekuva on  samankaltainen Covid-19 taudin oireiden kanssa.
 
Aconitum: Flunssan, vilustumisen, influenssan ja koronaviruksen ensioireisiin. Voit ottaa Aconitumia heti, jos tunnet olosi sairaaksi. Toista annos noin kerran tunnissa muutamia kertoja. Aconitumin oirekuvaan kuuluu äkillisesti alkavat oireet, kuume, pelokas olo ja hengitysvaikeudet. Olo on pelokas ja levoton. 
 

Antimonium tartaricum: Hengittäessä kuuluu selvästi, kuinka lima rohisee hengitysteissä. Hengitystiet ovat täynnä limaa, jota on vaikea saada yskittyä ulos. Potilaalla on heikko olo ja hän on kalpea, kylmänhiki. Kova halu nukkua, voipunut ja pyörryttävä olo.  Voi oksentaa limaa yskän puuskan lopuksi. Ääni käheä, polttava tunne rinnassa ja polte nousee ylöspäin. Olo huononee iltaa kohti, makuullaan, kylmä kostea ilma, syömisen jälkeen. Kuumeessa kovaa tärinää ja palelua. Sydämen tykytyksiä, nopea syke. Erityisesti vanhat ja heikot ihmiset. 

Bryonia : Ärtyisä ja kiukkuinen. Ei halua vastailla kysymyksiin tai jutella, haluaa olla yksin. Pelkää tulevaisuutta, liiketoimien epäonnistumista, konkurssia ja köyhyyttä. Kivulias, kuiva, hakkaava yskä. Yskä herättää yöllä, täytyy nousta ylös istumaan. Yskä pahenee syömisen tai juomisen jälkeen ja kun tulee sisälle lämpimään ulkoilmasta.  Yskökset ruosteenvärisiä. Haluaa ottaa syvään henkeä, tuntuu, että pitäisi laajentaa keuhkoja. Hankala hengittää, nopea, pinnallinen hengitys, pistokset rinnassa. Pitää kyljistä kiinni yskiessään. Keuhkokuume.  Pistokset rinnassa ja sydämessä

Mercurius (sol / viv ):Huimaus, kun makaa selällään. Päässä tunne, että se olisi sidottu tiukasti. Päänsärky, repivä, toispuoleinen.  Hengitys on raskasta, paineen tunne keuhkoissa sisällä. Eritteet tai hengitys haisevat pahalle. Luukivut. Kaikki oireet pahenevat yöllä. Kivuliaat hengitystiet. Yskä, keltainen ja pahanhajuinen yskös. Yskä pahempi yöllä ja sängyn lämmössä. Pistävä kipu oikean keuhkon alaosasta selkään. Vako kielessä pitkittäin, aftoja suussa.

Phosphorus: Rinnan päällä on painon tunne. Ei pysty puhumaan, kun kurkunpää on niin tulehtunut ja kipeä. Yskä, joka pahenee lämpimästä kylmään siirryttäessä, nauramisesta, vahvoista tuoksuista, puhumisesta, juomisesta, syömisestä ja maatessa vasemmalla kyljellä. Hyperventilaatio. Rohiseva hengitys, kun keuhkoissa hirveästi limaa.  Yskä tulee syvältä vatsasta. Uuvuttava, lakkaamaton, kutittava yskä, joka aiheuttaa yökkäyksiä, yskä on ympärivuorokautista. Hengenahdistusta, rinnan ympärillä puristava tunne. Yskiminen sattuu kurkussa.

Phosphoricum acid: Kuten phosphorus-oirekuvassa yskä on kuiva, ärsyttävä ja kutittava. Hyvin heikko. Voi vaikuttaa apaattiselta. Voi yskiä verta (kuten phos.). Voi esiintyä ripulia.

Muita varteenotettavia lääkeaineita 

Arsenicum: Mahavaivat, oksentelu, polttavat kivut, levottomuus. Janoisuus, mutta haluaa vain pieniä kulauksia vettä kerrallaan. Levottomuus, sairauden- ja kuolemanpelko. Oireet pahenevat illalla ja kuiva yskä haittaa nukkumista. Nenästä valuu kirkasta, polttavaa räkää.

Belladonna: Oireet alkavat nopeasti, kuume nousee useimmiten iltapäivällä klo 15 aikoihin ja laskee taas aamuyöllä. Posket punottavat, silmät kiiltelevät, kädet ja jalat saattavat olla kuumeessakin kylmät. Silmät ovat valonarat (vrt Aconitumilla ei valonarkuutta), äänet ja hajutkin saattavat tehdä pahaa. Päänsärky tuntuu takaraivolla ja aaltoilee.

Babtisia: Kuume ja kovat lihaskivut, erityisesti selässä. Sänky tuntuu kovalta, missään ei löydy sopivaa asentoa.

Eupatorium perfoliatum: Kuume, kovat kivut ja särky luissa. Kasvojen luut, selkäranka, pitkät raajojen luut.

Ferrum Phosporicum: Kuume ja kipu alkavat usein yöllä. Kova kuume eikä oikein muita oireita. Ferrum phos alentaa kuumetta, jos se on tarpeen.

Gelsemium: Uupunut, tärisevä ja väsynyt. Kylmät vilunväreet kulkevat selkää pitkin, silmät roikkuvat puolitangossa. Jomotuksia, kolotuksia ja särkyä ympäri kehoa, kädet ja jalat tuntuvat raskailta, ei jaksa melkeinpä nostaa kättä. Ei ole erityisen janoinen kuumeisena. Kieli saattaa olla keltaisessa tai valkoisessa katteessa.

Kali Bicromicum :Metallinen, hakkaava yskä. Kipu yskiessä tuntuu rintalastassa ja säteilee olkapäihin. Yskä pahenee riisuutuessa. Runsas, venyvä, tahmea, kellertävä lima. Kutina kurkunpäässä. Venyvät liimamaiset eritteet. Vaikuttaa limakalvoihin mahassa, suolistossa ja hengitysteissä, luihin ja sidekudoksiin. Maksa, munuaiset ja sydän. Yleensä kuumeettomat vaivat. Kivut pienillä alueilla, vaihtavat paikkaa, tulevat ja menevät äkillisesti. Periodiset vaivat.

Stannum Metallicum:  Äärimmäinen uupumus rinnassa, ei jaksa edes puhua. Toivoton, on niin heikko olo, että arvelee kuolevansa. Päänsärky. Silmissä polttava uupumus, ei jaksa pitää silmiä auki.  Keuhkot täynnä sitkeää limaa, jota ei saa yskittyä ulos. Pitelee rinnasta yskiessään (Bryonia). Pistävä kipu vasemmalla rinnassa hengittäessä tai kumartuessa. Ei halua maata vasemmalla kyljellä. 

 

 
Lääketieteellinen vastuuvapauslauseke

Annettuja tietoja ei ole tarkoitettu diagnosoimaan, hoitamaan, parantamaan tai ehkäisemään sairauksia.

Kirjoitus ei korvaa terveydenhuollon ammattilaisen kanssa tapahtuvaa vastaanottoa tai konsultaatiota, eikä sitä pidä tulkita lääketieteellisenä neuvona.

Tämä kirjoitus on tarkoitettu lisäämään tietoisuutta ja ymmärrystä homeopatiasta.

 
 
 
16.03.2020Vastaanotot tulevina viikkona etänä!
13.03.2020Koronainfektion kaltaisia homeopaattisia oirekuvia
25.11.2019Homeopaatti Miina Savolainen