Share |

Korvatulehdus

Homeopatia tehoaa akuuttiin korvatulehdukseen yleensä todella nopeasti,  jopa parissa tunnissa kipu ja oireet ovat poissa, parin päivän jälkeen korva näyttää terveeltä jälkitarkastuksessa.  Liimakorvan hoito on aina ns rakennehoitoa, siihen tarvitaan käynti homeopaatin vastaanotolla, samoin jos  korvatulehdus toistuu tai et löydä näistä sopivaa ainetta , varaa aika. 

Jos lapsella on kova kuume, päänsärkyä tai yleisvointi heikkenee, mene lääkäriin ; korvatulehduksessa on riskinä, että se  johtaa aivokalvontulehdukseen, tämä on harvinaista, mutta se pitää ottaa huomioon.  

Tässä muutamia yleisimpiä aineita korvatulehdukseen, valitse oireiden mukaan. Vahvuus pitäisi olla C30 tai C200. Jos sinulla on alhaisia D- potensseja, toista lääke aluksi 15 minuutin välein.

Liuota 3-4 raetta puoleen desiin vettä. Anna yksi teelusikallinen puolen tunnin välein 2-3 kertaa. Sekoita hyvin, ota joka kerta puhtaalla lusikalla äläkä jätä lusikkaa lasiin seisomaan. Kun oireet helpottavat, lopeta lääkkeen antaminen. Jos 3-4 annoksen jälkeen ei helpotusta tule, valitse toinen lääkeaine.

 Pulsatilla: Korvatulehdus aine nro 1. Usein limaisuutta, keltaista tai vihertävää räkää.  Poloinen, itkuinen, valittava lapsi, rauhoittuu vain sylissä. 

 Chamomilla: Kiukku!  Kipeän korvan puoleinen poski saattaa olla punainen. Lapsella on mahdoton olo,;kiukuttaa, haluua jotain, mutta kun saa sen ei haluakaan. Kivut tekevät kiukkuiseksi. 

 Hepar Sulphuris: Kivut ovat todella  kovia,  lapsi huutaa kivusta. Kokeile, jos  Chamomilla ei auta, tärykalvo uhkaa puhjeta.

Belladonna: Kova kuume, päänsärky ja korvatulehdus. Kivut tulevat aaltoilevasti, laspi on valonarka ja pelokas. Ei janota. Anna Belladonna matkalla lääkäriin :) 

Kali Bicromicum: Korva tuntuu tukkoiselta, limaisuutta, räkä on valkoista ja venyvää. Keuhkoputkentulehdus ja korvatulehdus. 

Mercurius: . Usein oikea korva on kipeämpi ja kipu voimistuu yöllä, päivällä olo             voi olla hyvä. Syljen eritys yöllä saattaa olla lisääntynyt, tyynyt tai yöpaita kastuvat. Suussa tai iholla saattaa olla kipeitä, syövyttäviä aftoja tai rakkuloita. Eritteet ovat pahanhajuisia, syövyttäviä, keltaisia tai vihreitä. 

Sulphur: Korvatulehdus, eritteet pahanhajuisia ja runsaita. Korvassa tuntuu oleva vettä, se on tukossa. 

Homeopaattiset itsehoito-ohjeet on tarkoitettu kotihoitotilanteisiin, eivätkä ne korvaa lääkärin hoitoa.