Share |

Vatsavaivat

Annostus : Liuota kaksi raetta n puoleen desilitraan vettä ja annostele teelusikallinen kerrallaan. Sekoita hyvin! Nämä aineet sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin, alle vuoden vanhoille vain puoli teelusikallista kerrallaan.

-       Jos oireet helpottavat, älä toista ennen kuin palaavat muuttumattomina. Joskus yksi annos riittää.

-       Jos mitään ei tapahdu toista puolen tunnin välein kolme kertaa. Jos helpotusta ei tule, valitse toinen aine/ ota yhteyttä.

-       Jos oireet jopa pahentuvat pian lääkkeen ottamisen jälkeen (homeopaattinen aggravaatio), älä toista lääkettä. Aine on oikea ja auttaa, odota että oireet helpottavat, tämä tapahtuu tunnin sisällä. Älä toista lääkettä ennen kuin jos oireet palaavat muuttumattomina myöhemmin.

Arsenicum
– pahanhajuinen ripuli, pahoinvointi, oksentaminen. Levoton, vatsa herkkä kosketukselle, lämmin kääre auttaa, polttavat kivut, jano mutta vain vähän kerrallaan. Ruokamyrkytys, lihaa.

Bryonia –liikaa herkkuja, rasvaa. Ruoka ei sula, liiku eteenpäin. Pahoinvointi, saattaa      oksentaa. Ei halua liikkua, pienikin kosketus vatsaan sattuu. Päänsärky, valkoinen kieli.

Lycopodium – maha täynnä ilmaa, turvonnut kipeä, ripuli. Pahoinvointi kalan jälkeen, ruokamyrkytys

Ipecac – jatkuva pahoinvointi jota oksentaminen ei tunnu helpottavan, maha on tyhjä ja vielä oksettaa. Yökkäilee tyhjää. Kieli puhdas. Ripuli.

Nux Vomica – pitkittynyt jännitys tai stressi. Äiti juonut liikaa kahvia tai alkoholia. Ummetus, ilmavaivat, pahoinvointi. Ärtyisä, saattaa olla päänsärkyä. Vauvojen ummetus (sulphur). Isojen ihmisten krapula!

Chamomilla-vatsavaivat kiukkuisuuden /suuttumisen jälkeen. Vihreä, pahanhajuinen ripuli, oksentelu. Hampaiden tulo ja vatsavaivat. Ei saa painaa tai koskettaa vatsaa.Koliikki.

Colocynthis –kuten Chamomilla, mutta haluaa olla kaksinkerroin ja kipu helpottuu painamisesta! Koliikki.

Magn Phos –koliikki, kova kipu, lämpö ja painaminen auttaa, kipu ei helpotu röyhtäilemällä

Belladonna – kivuliaat kouristukset tulevat epäsäännöllisin väliajoin, lapsi jännittyy taakse- tai eteenpäin. Vatsa tuntuu kuumalta. Hampaiden tulo kun ikenet ovat turvonneet ja punaiset

Lääkäriin jos:

Kuivuminen uhkaa, jos lapsen paino laskee yli viisi prosenttia, jos hän ripuloi vuorokauden aikana vähintään 10 vetistä ulostetta, tai  hän oksentaa vuorokauden ajan lähes kaiken minkä juo. Sairaalaan nesteytykseen!

Jos ripuli tai oksennus on veristä.

Pienet vauvat.

Kovat kivut eivät helpotu parissa tunnissa.

Jos olet epävarma mitä tehdä!