Share |

Influenssa ja flunssa 

Flunssavinkit:

 Tässä on muutamia homeopaattisia aineita flunssaan, yskään ja korvatulehdukseen. Voit valita oireiden mukaan parhaiten sopivan. Jos mikään allaolevista ei sovi oireisiin tai jos tuntuu, että lääkkeet eivät tehoa, ota yhteyttä!

Annostus : Liuota kaksi raetta (C30) n puoleen desilitraan vettä ja annostele teelusikallinen kerrallaan, alle vuoden vanhoille lapsille puoli teelusikallista. Nämä aineet sopivat niin lapsille kuin aikuisillekin.

-       Jos oireet helpottavat, älä toista ennen kuin palaavat muuttumattomina. Joskus yksi annos riittää.

-       Jos mitään ei tapahdu toista puolen tunnin välein kolme kertaa. Jos helpotusta ei tule, valitse toinen aine/ ota yhteyttä.

-  Jos lapsi lääkkeen ottamisen jälkeen saa ripulin / lämpö nousee / nuha voimistuu, ovat nämä merkkejä puhdistusreaktioista, mutta vain silloin , kun lapsen yleisvointi on hyvä, hän on reipas , syö ja jaksaa leikkiä !Yritä mahdollisuuksien mukaan antaa niiden olla, menevät ohi ja vievät taudinaiheuttajat  mennessään. 

Aconitum: Äkilliset, voimakkaat oireet, flunssan alkuvaihe. Huonompi yöllä, kuiva yskä, levoton rauhaton olo, punaiset kasvot, ei hikoile. Janoinen haluaa suuria määritä vettä. Paleltunut kylmässä tuulisessa ilmassa tai pelästynyt!

Belladonna: Kova kuume nousee äkillisesti, usein klo 3 yöllä tai iltapäivällä. Kasvot punaiset, silmät kiiltävät, jalat tai kädet kylmät. Lapsi on tuskainen, pelokas. Ei juurikaan nuhaa tai yskää tai nuha loppuu ja tilalle tulee kova kuume. Tämä on usein flunssan alkuvaiheen aine, mutta oireiden sopiessa tehoaa missä vaiheessa tahansa.

 Gelsemium: Flunssan (influenssan) alkuvaihe. Vilunväristykset selässä, ”ei jaksa kättä nostaa” voimakas fyysinen uupumus, vapina.  Silmäluomet raskaat, ei jaksa pitää auki,Kurkkukipu säteilee korvaan nieltäessä

 Pulsatilla : Lapsi on poloinen, haluaa syliin ja on surkea.  Eritteen kellertävän vihertäviä.Korvatulehdus, yskä, nuha. Kuume ei nouse kovin korkealle tai nopeasti, lapsi on kuumeisenakin janoton.

Chamomilla:  Lapsi on kiukkuinen ja ärtyisä, kivut ovat kovia. Haluaa jotain mutta heittää sen sitten pois, haluaa syliin mutta kiemurtelee alas. Kasvot voivat olla punaiset ja kuume ei nouse kovin korkealle. Korvatulehdus, hampaiden tulo., vihertävä ripuli.

Ferrum Phosphoricum: Kova kuume mutta ei juuri muita oireita. Kurkku tai korva saattavat olla kipeitä. Ei niin tuskainen ja pelokas kuin Belladonna.

Kali Sulph: Pienten lasten keuhkoputkentulehdus, ei kovaa kuumetta enää.

Kali Bi : Yskä, nuha, ei kovaa kuumetta. Eritteet vaaleita, valkoisia ja todella venyviä. Jäävät junnaamaan keuhkoputkiin, räkä venyy niistettäessä. ”If it sticks, it’s Kali Bich” –on hyvä muistisääntö. Poskiontelontulehdus silloin kun kipu tuntuu pienellä alueella.

Drosera: Puuskittainen, kova yskä, tuntuu kuin kuivia leivänmuruja kurkussa, kutinaa. Yskänpuuskat seuraavat toinen toisiaan, tukahduttavia. Yskä tulee heti kun menee makuulle sekä syödessä, juodessa tai puhuessa. Hinkuyskäaine.

Antimonium Tartaricum:Yskä, keuhkot rohisevat kuuluvasti mutta lima ei liiku. Hengitysvaikeuksia , kalpea, kylmä hiki, erittäin heikko olo. Usein vanhusten ja pienten lasten aine. RS -viruksen aiheuttama limainen, tukahduttava yskä.

Ipecachuanca: Voimakas yskä joka päättyy oksentamiseen tai yökkäämiseen. Keuhkoputkentulehdukset, runsaasti limaa, hengitysvaikeuksia. Huonompi olo aina iltaisin, levoton kärttyisä, ei tiedä mitä haluaisi.

Bryonia: Kuiva yskä, kurkkukipu jossa kurkku on kuiva ja nieleminen sattuu. Yskiminen sattuu, pitelee rintakehää, kaikenlainen liike huonontaa oloa. Erittäin janoinen.

Sulphur : Flunssa on ollut jo pari viikkoa eikä millään kokonaan parane. Ei muihin lääkeaineisiin selvästi viittaavaa oirekuvaa. Anna lusikallinen aamu-ilta-aamu.

Influenssa

Influenssassakin valitaan lääkeaine oireiden perusteella. Potenssi saa olla korkeampi, kuin tavallisessa flunssassa, koska oireetkin ovat rajummat. 

D- ja C - vitamiini

Lepo, liikunta ja hyvä ravinto ovat tärkeitä aina, erityisesti influenssakaudella. 

D – vitamiini estää  tehokkaasti tyypin A influenssaa. Japanilaisen tutkimuksen mukaan koululaiset , jotka  saivat D vitamiina 30 mikrograammaa / vrk sairastivat  67% vähemmän kuin lapset, jotka saivat  vain 5 mirkogrammaa. D- vitamiini näyttää suojaavan influenssalta silloin, kun sen taso veressä on vähintään 95 nmol/l.   Korkeat veren D-vitamiinipitoisuudet ovat yhteydessä myös lievempiin oireisiin ja vähäisempiin komplikaatioihin (keuhkokuume)  influenssapotilailla.

C- vitamiinia kannattaa ottaa akuutissa vaiheessa kerran tunnissa, siihen asti, kun tulee ripuli ("gut tolerance"), silloin se ei enää imeydy ja tarve on täytetty.

Kannattaa välttää kemiallisia kuume- ja kipulääkkeitä mahdollisuuksien mukaan. Näiden käytön on todettu pidentävän taudin kestoa ja aiheuttavan suuremman riskin jälkitaudeille.  

Gelsemium C 200 kerran viikossa toimii ennalta ehkäisevästi, kun influessaa sairastetaan lähipiirissä. 

Homeopaattisia lääkeaaineta influenssan hoitoon. Aine valitaan oireiden perusteella. 

Annostus kuten flunssan yhteydessä. 

Gelsemium C200: Kurkkukipu, mieletön uupumus, päänsärky, vilu.

Aconitum C200: Korkea kuume nousi äkillisesti, kurkku saattaa olla kipeä . 

Arsenicum C200: Vatsaoireet; pahoinvointi, ripuli , oksetus.

Babtisia C200: Kova kuume, hirveät lihaskivut, sänky tuntuu perunapellolta, missään ei ole hyvä.

Eup Perf C200: Kova kuume, karmivat luukivut, päässä, poskipäissä, jaloissa, selässä.

 Kun pahin vaihe on ohi, yleensä alle viikossa,  lepää vielä. Valitse tarvittaessa vielä lääkeaine Flunssa - aineista.

Homeopaattiset itsehoito-ohjeet on tarkoitettu kotihoitotilanteisiin, eivätkä ne korvaa lääkärin hoitoa.