Share |

Kilpirauhasen hoito homeopatialla

Homeopaattisesta näkökulmasta kilpirauhasen oireilu on seuraus kehon epätasapainotilasta, ei sen syy! 

Hoidossa pyrimme auttamaan kehoa takaisin tasapainoon, jolloin myös kilpirauhasen toiminta tasapainottuu. Parhaita tuloksia tulee levon, rentoutumisen, ruokavalion ja homeopatian yhdistelmällä .  Homeopatia toimii parhaiten silloin, kun keinotekoisia hormoneja ei ole vielä aloitettu, mutta voimme auttaa tilannetta myös lääkityksen kanssa.  Lääkärin määräämiä kilpirauhaslääkityksiä ei pidä lopettaa omin päin, vaan seuraamme tilannetta tarkasti hoitavan lääkärin kanssa. 

Kilpirauhasen tulehdus

Akuutti kilpirauhasen tulehdus saattaa oireilla kaulan alueen arkuutena, nielemisvaikeuksina ja kuumeiluna. Tulehdus saattaa tulla vaikkapa virusinfektion tai rokotuksen, homealtistuksen tai synnytyksen jälkeen.

Akuutti tulehdus paranee useimmiten hyvin, eikä johda kilpirauhasen vaurioihin. Koululääketieteen puolella tätä hoidetaan usein kortisonilla tai jos tulehdus on aiheuttanut myös liikatoimintaa, Tyratzolilla. Homeopaattinen hoito keskittyy kokonaisuuden kartoittamiseen ja sen perusteella valittuun yksilölliseen lääkeaineeseen. Hoito homeopatialla on erittäin tuloksellista.

Autoimmuunitulehduksessa kehon omat puolustusjärjestelmät ovat tulehduttaneet kilpirauhasen (Hashimoton tyreodiitti). Useimmiten hoitamattomana päädytään kilpirauhasen tuhoutumiseen ja sitä seuraavaan vajaatoimintaan.  Autoimmuunitaudin puhkeamisen syytä ei usein tiedetä. Taustalla voi olla samat tekijät kun akuutinkin tulehduksen yhteydessä. Homeopatialla pystymme auttamaan tilannetta ja mahdollisesti pelastamaan kilpirauhasen tuhoutumiselta.  Ruokavaliolla on myös keskeinen rooli autoimmuunitaudeissa.

Kilpirauhasen tulehduksiin liittyy usein ikäviä yleisoireita; paniikkikohtauksia,  rytmihäiriöitä, päänsärkyä ja ahdistusta.  Nämä otetaan aina huomioon homeopaattisessa hoidossa ja lääkkeen valinnassa.

Kilpirauhasen liikatoiminta

Liikatoiminta voi esiintyä tulehduksen yhteydessä tai ilman.  Pitkään jatkunut tai voimakas liikatoiminta on vaarallinen tilanne,  joka saattaa hoitamattomana johtaa vakaviin sydänoireisiin. Homeopaattinen hoito on yleensä tehokasta ja auttaa tilannetta, vaikka liikatoimintaa hoidettaisiin jo Tyratzolilla. 

Kilpirauhasen vajaatoiminta

Vajaatoiminta on syntynyt useimmiten hiljalleen tulehduksen seurauksena. Joskus vajaatoimintaan päädytään radiojodihoidon seurauksena. Jos kilpirauhanen on peruuttamattomasti tuhoutunut, ei pärjätä ilman hormonikorvaushoitoa, mutta jos toimivaa kilpirauhasta on vielä jäljellä, voimme homeopaattisella hoidolla saada vajaatoimintaakin autettua. 

Monilla ihmisillä on erinäisiä oireita, vaikka vajaatoiminta näennäisesti olisikin Tyroksiinin tms avulla hoidettu. Näihin oireisiin voimme vaikuttaa homeopaattisella tukihoidolla.

Käänteis T3 eli Wilsonin oireyhtymä

Tutkimusten mukaan pitkään jatkuneesta stressitilasta (fyysinen, psyykkinen) voi seurata aktiivisen T3 hormonin muuntuminen kudoksessa inaktiiviseksi, käänteiseksi rT3 -hormoniksi. Homeopaattisesta näkövinkkelistä tämä on kehon normaali ja terve säätelymekanismi , jossa keho yrittää palauttaa tasapainon . Eli siis terveellä maalaisjärjellä; liikaa stressiä (kovaa treeniä, työstressiä, laihdutusta, ihmissuhdeongelmia jne) , liian vähän lepoa ja palautumista, jonka seurauksena keho pistää jarrut päälle!  Jos muut kilpirauhasarvot ovat kunnossa, eikä vajaatoimintaa ole, en missään tapauksessa lähtisi hoitamaan tilannetta vaikkapa Liolla (synteettinen T3) , tällöin estämme kehon tärkeän säätelymekanismin toimimisen ja paranemisen.