Share |

Siitepölyallergiat ja muita kesän vaivoja

SIITEPÖLYALLERGIAT

Taipumus siitepölyallergioihin hoidetaan homeopaatin vastaanotolla rakennehoitona talven aikana. Usein helpotusta oireisiin tulee jo heti seuraavana kesänä, pikkuhiljaa oireet häviät kokonaan.

Akuuttiin allergiaan on olemassa monia aineita, joita voi kokeilla itsehoitona. Potenssina kannattaa valita C30 tai C200. Lääke otetaan kerran ja toistetaan vasta jos oireet palaavat. Voit tehdä toimivasta aineesta liuoksen,0,5 dl vettä+ 2 raetta + tilkka alkoholia säilöntaineeksi ja ottaa tarvittaessa ruokalusikallinen.

Allium Cepa- Silmät vuotavat ja kirvelevät, nenä valuu kirkasta räkää joka syövyttää ihon nenän alta. Olo kun sipulia kuoriessa.

Eupharasia Officinalis - Allergiset silmäoireet, kutina silmissä, hiekan tunne, silmät valuvat ja kyynelet polttavia, syövyttäviä. Sidekalvontulehdus. Täytyy kokoajan räpytellä silmiä.

Pulsatilla- Keltainen/ vihreä paksu erite, poloinen uupunut, itkuinen olo, hengitys vaikeaa.

Sabadilla-Kutina, aivastelu, tukkoinen olo, poskiontelot tukossa.

Wyethia Hellenoidis - Voimakas kutina nenän sisällä ja kitalaessa.

HYTTYSEN-, AMPIAISEN-  ja PUNKINPISTOT

Jos olet se, jonka kimppuun hyttyset aina kerääntyvät, kokeile ottaa kesän alussa annos Staphysagriaa. Se lievittää myös jos olet joutunut hyökkäyksen kohteeksi ja kaikkialla kutisee.

Apis auttaa myös kutiseviin hyttysen ja varsinkin ampiaisten pistoihin. Ota yksi rae kielen alle. Apista saa saa myös voiteena joka hyvin lievittää kutinaa ja kirvelyä, tai voit liuottaa rakeen veteen ja sivellä pumpulilla pistoalueelle.

Punkin pistoon kannattaa ottaa Ledum C30; yksi rae kielen alle kolmen päivän ajan. Pureman jälkeen päivinä 6 ja 12 yksi rae Aurum Arsenicum C200. Tällä hoidolla pyritään estämään punkin puremasta mahdollisesti tarttuvat taudit. Käy kuitenkin lääkärissä jos sinulle tulee ympyrän muotoinen ihottuma purema-alueelle.

AURINGONPISTOS JA PALAMINEN

Suojaudu auringolta peittävin vaattein ja vältä palamista. Muista juoda paljon.

Palaneelle iholle tekee hyvää Aloe vera tuotteet; geelit ja rasvat. Jos kotonasi kasvaa aloe, leikkaa terävällä veitsellä pala lehdestä ja levitä geeliä iholle. Apisrasva on myös hyvä palaneelle, punottavalle iholle.

Belladonna auttaa silloin kun olet nukahtanut aurinkoon tai muuten viipynyt liian kauan. Palelet, posket ja iho punottaa, silmät kiiltävät, saattaa nousta kuume tai olla todella kuumeinen olo. Kädet ja jalat ovat kylmät vaikka pää on tulikuuma. Oireet tulevat nopeasti ja voimakkaina.

Glonoinum auttaa silloin kun auringossa oleilun jälkeen tulee sykkivä, voimakas pääsärky ja pahoinvointi.

KÄÄRMEENPUREMA

Kyyn purema vaatii aina lääkärissä käyntiä. Ensiapuna shokkiin ja pelästymiseen Aconitum C200 yksi rae kielen alle. Kyyn myrkystä tehty Vipera C200 auttaa käsittelemään myrkkyä; yksi rae heti kielen alle. Liuota sitten pari raetta desilitraan vettä ja ota teelusikallinen 15 minuutin välein parin tunnin ajan ja sitten harvemmin vielä kerran tunnissa kolme - neljä kertaa. Tämä on hyvä ensiapu myös koirille. Jatka hoitoa lääkärin hoidon ohella. Kyypakkausten hydrokortisoni hoitaa shokkitilaa, se ei auta itse kyynmyrkyn vaikutuksiin.

Tulehtuneeseen puremakohtaan auttaa Ledum.